6 Tips om förberedelser inför Almedalen

tips om förberedelser inför Almedalen

 

Almedalen är för många företag och organisationer ett av de största evenemangen under året. Som alltid när du deltar i ett event är det viktigt att vara förberedd. Här är 6 tips om förberedelser inför Almedalen, så att du kan få en riktig kanonvecka.

 

 

 1. Sätt ett tydligt syfte och mål med din närvaro

  Varför är du i Almedalen? Vad vill du uppnå? Sätt ett tydligt mål så att du kan avgöra om du har lyckats eller inte. Och kan anpassa din strategi till att uppnå ditt mål.

 

 1. Gör en strategi

  Hur ska du lyckas? Oavsett om du som deltar har en egen aktivitet eller är där för att påverka på andra sätt. Hur ska du göra det? Vad vill du säga och hur ska du säga det? Gör en plan för hur du ska gå tillväga så att inget hamnar mellan stolarna eller att du räknar med att det ”löser sig” på plats. Gör en plan för praktiska förutsättningar men också hur du ska nå ut med ditt budskap. Känner du dig osäker kan personlig retorikträning vara värt att investera i så att du är säker på att du får fram ditt budskap på bästa sätt.

 

 

 1. Nätverka och påverka systematiskt

  Gör ett schema med det mest intressantaste minglen och programpunkterna så att du är där du får ut mest. Att bara flyta med och se vad som händer kan göra att du missar viktiga event och möjligheter att skapa värdefulla relationer.

 

 

 1. Tid för timing

  Lägg in tid för att göra uppdateringar på blogg och sociala medier samt möjligheter för ”newsjacking”, d.v.s. att kunna haka på en annan nyhet och kanske göra er egen tolkning av frågan/debatten. Snabbhet är a och o om du ska använda digitala och sociala medier för att få spridning. Om ditt schema är fullspäckat kanske du inte hinner med heta nyheter eller att uppdatera din egen agenda vilket kan göra att du blir tvåa eller rent utav sist på bollen.

 

 1. Planera in utvärdering och uppföljning

  Vad ska du göra med kontakterna du knyter? När ska du följa upp? När ska du utvärdera och sammanfatta tips inför nästa års medverkan. Planera in tid för det i kalendern redan nu. Ytterligare ett tips är att skriva noteringar i slutet av varje dag om lärdomar och förbättringspunkter. På så sätt kommer du komma ihåg detaljerna istället för att sedan kanske gå på semester och glömma bort detaljerna som kan vara nyckeln till förbättring inför nästa år.

 

 1. Glöm inte bort alla andra.

  Almedalen är inte Sveriges mittpunkt för alla, även om det kanske känns så för de som är på plats. Om du kommer dela uppdateringar och nyheter i sociala medier tänk på att alla inte är intresserade. Vad är dina målgrupper intresserade av?

 

Har du fler tips på vilka förberedelser? Ge ditt tips i kommentarsfältet!

Känner du någon som ska till Almedalsveckan och kan behöva förbereda sig? Dela inlägget vidare!

 

Allt gott,

Lina

Dela inlägget!
Sharing is caring!

One Comment on “6 Tips om förberedelser inför Almedalen”

 1. Pingback: Så når du ut i bruset och får ut ditt budskap - Intervju med Företagarnas VD Günther Mårder i Almedalen | ProPitch

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *