9 tips för en proffsig PowerPoint och Prezi

PowerPoint, Prezi eller Keynote? De visuella hjälpmedlen är utformade för att lättare presentera vår information, men oftast blir powerpointen någon sorts snuttefilt som sabbar snarare än att lyfta din presentation. I videon ger jag dig 9 tips för en proffsig PowerPoint och Prezi.

Spana in videon!

Vill du ha fler tips?

Jag hoppas att dessa 9 tips hjälper dig på vägen och har gett dig inspiration till hur du kan förbättra och lyfta dina digitala presentationer till nya höjder. Undvik snuttefilten och tänk kvalitetsstöd! Du vill ju att din information ska nå fram och göra ett starkt intryck hos din publik.

Håller du på att förbereda en presentation och vill få mer tips och råd på hur du kan göra din presentation riktigt vass? Låt mig hjälpa dig!

Din tur

I kommentarsfältet så vill jag veta de två viktigaste sakerna du tar med dig från det här inlägget och hur du ska kunna göra förändringen till nästa gång du använder en digital presentation. Skriv och kommentera!

Har du vänner och bekanta som brukar presentera i olika sammanhang och behöver tips och råd? Dela gärna inlägget med dem!
Tack för att du har kollat på ProPitch blogg!

Tills vi ses nästa gång, ha det fint!
Allt gott,
Lina

Dela inlägget!
Sharing is caring!

10 Comments on “9 tips för en proffsig PowerPoint och Prezi”

 1. Wow, vilka bra tips!

  Jag gör mest presentationer inom den akademiska världen, men uppskattar detta ändå. Jag tar med mig tipset om fjärrkontrollen och tipset om att släcka ner skärmen när jag vill få fokus på mig.

  Nästa gång jag gör en presentation ska jag lägga upp den så att jag som talare verkligen är i fokus!

  1. Hej Johanna! Roligt att höra att du gillar tipsen! Helt rätt, dessa tips funkar bra både i näringslivet och i akademiska sammanhang. Lycka till med din nästa presentation. Allt gott, Lina

 2. De här är så bra tips! Den här sidan ska jag spara så att jag kan kolla på tipsen igen, de glöms så lätt bort.

  1. Hej Emilia! Tack, vad härligt att höra! Eller hur, man kan nöta in detta hur många gånger som helst. Repetition är kunskapens moder. Bara att upprepa tills det sitter. Du är varmt välkommen åter! Allt gott, Lina

 3. Alltså jag kan inte säga HUR många gånger jag har sett presentationer som gör fel på precis ALLT du lyfter. Och så sitter man där i publiken och känner hur man skruvar på sig inombords.

  Det som jag alltid måste jobba på är att göra mina bilder mer minimalistiska. Och så vet jag att jag verkligen måste skaffa mig en fjärrkontroll. Personligen tycker jag att alla företag/arbetsgivare borde satsa på att köpa in fjärrkontroller som anställda kan låna – det gör ett mycket mer professionellt intryck vid presentationer.

  Sen har jag en fråga/efterlysning – du skulle inte vilja lägga upp en checklista med de här punkterna? Mycket har jag ju som sagt hört förut, men jag glömmer ju alltid bort det när det väl är dags igen 🙂

  1. Hej Ninni! Ja, det är allt för många som har svårt för det jag tar upp. Du ska veta att det kliar i fingrarna på mig varje gång jag ser en rörig presentation eftersom jag vet att jag skulle kunna hjälpa dem att göra deras presentationer så mycket bättre. Det påverkar inte bara just den presentationen, utan hela ens varumärke och professionalitet.

   Intressant efterlysning. Jag ska absolut se över det. Låt mig återkomma!
   Lycka till med framtida presentationer. Allt gott, Lina

 4. Jag använder mig själv och har ofta musik med passande texter till känslor jag vill förmedla. Jag mimar till texterna för att förstärka budskapet och känslan. Detta gäller inom krisbearbetning.
  När det gäller övriga tjänster t.ex. inom coaching och bildtolkning används det visuella, Whiteboard, blädderblock, tusch och kritor. Finns inte utrustning använder jag Magic Chart som jag har med mig samt ritpapper förutom tusch och kritor.
  Jag använder PowerPoint minimalistiskt och hör fler säga att det är skönt att slippa det. Den bör i så fall användas som du beskriver.
  Åhörare brukar tycka det är kul att få vara delaktiga också. Beroende på vad jag talar/informerar om, lägger jag in övningar som får folk att skratta och som är tankeväckande. Ex. kommunikationsövningar som endast tar 5 min i anspråk.
  Gillar din sida och ska fortsätta följa dig. Håller på att slipa på paketlösningar men även pitchar som passar olika kundgrupper, och det är inte alldeles lätt.

  1. Hej Inga-Britt! Kul att du gillar ProPitch, det värmer att höra! Håller helt med om att det går alldeles utmärkt att skippa en PowerPoint eller att man också använder andra sorts hjälpmedel, precis som du beskriver. Lycka till med fortsatta presentationer! Allt gott, Lina

 5. Hej, vilken inspirerande liten information.
  Jag har precis startat en enskild firma för att erbjuda utbildning och föreläsningar till professionella inom socialt arbete med barn och familjer.
  På tisdag har jag min premiärföreläsning och har precis lagt sista handen vid min PP-presentation. Glädjande nog har jag följt flera av dina tips redan, men blev ändå uppmuntrad att våga kliva fram som person med pauser och dynamik.
  Två bästa tipsen : minimalistiskt och konsekvent.
  Tackar / Kristina i Sundsvall

  1. Hej Kristina! Tack! Härligt att du blir inspirerad. Det låter ju jättebra att du redan har följt flera av tipsen, kanon! Lyckat till på föreläsningen! Allt gott, Lina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *