Jag är ledsen för vad jag sa när jag var hungrig

I'm sorry for what I said when I was hungry

 

Irritationen stiger.
”Varför är alla så jobbiga?”
”Kan jag bara få arbeta ifred.”
”Åh, ännu en fråga, ännu ett avbrott.”

Stannar du upp och funderar? Varför är du irriterad egentligen?

Många av oss har en tydlig mat- och sovklocka och när maggen kurrar och hungern visar sig så kan det vara svårt att hålla tillbaka känslorna. Du kanske inte menar det men det som du uttrycker låter som att du snäser. Eller som om personen du pratar med har gjort något fel.

Det är förödande för din kommunikation och dina relationer.
Det har hänt mig otaliga gånger att det är min hunger som talar istället för jag själv. De där tillfällena när du inte har fått i dig något på länge, ätit dåligt måltiden innan och magen bara skriker.

Känner du igen dig?

Olyckligtvis kanske inte personerna i din omgivning förstår att det är svårt att hålla humöret uppe och behålla sitt vanliga jag när du är som hungrigast.

Att kunna bevaka, reglera och kontrollera din kommunikation gör dig till en duktig kommunikatör. Oftast är det inte vad vi säger som det är fel på utan hur.

 

Ickeverbal kommunikation

Vårt tonläge låter vassare och blickarna är argsintare.

I sådana lägen bör du först och främst leta upp närmsta frukt eller få i dig en stödmacka.

I andra hand bör du uppmärksamma din ickeverbala kommunikation. Vad är det egentligen du uttrycker? Kan du ändra på det? Och om du vet med dig att humöret tryter och din kommunikation får lida när du blir rejält hungrig, ja då kanske det är läge att alltid se till att du har ett hälsosamt snack, som en frukt, nära tillhands.

Och om det mot förmodan redan har gått så långt att du har råkat häva ut dig ett antal olyckliga ickeverbala signaler, eller något som du inte menar, så kan det ibland vara värt att ta till frasen:

”Jag är ledsen för vad jag sa när jag var hungrig”

Ta hand om dig!

Allt gott,

Lina

 

*Ickeverbal kommunikation är allt du kommunicerar förutom orden. Det är ex. gester, hållning, mimik, tonläge och kläder.

Dela inlägget!
Sharing is caring!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *