Att kommunicera sin idé kan vara svårt.

Du har en briljant produkt, tjänst eller lösning men du vet inte hur du ska uttrycka dig. Din pitch känns inte riktigt klockren och du vet inte riktigt hur du ska få din publik att lyssna. Övertyga vill du ju, men hur gör man?

På ProPitch ”tips & råd” hittar du artiklar och videor om hur du blir vassare i din kommunikation.

Vad betyder egentligen ProPitch?
Det syftar till engelskans uttryck för professionell presentation och jag som driver ProPitch heter Lina Horndahl.

Genom ProPitch har individer och företag fått hjälp att förmedla sitt budskap och kommunicera effektivt och stärka sitt varumärke.

Jag har utbildat inom retorik och presentationsteknik som egenföretagare sedan 2012, då jag startade eget företag efter studier på masternivå vid Brian Lamb School of Communication vid Purdue University, USA.
Jag har även en kandidatexamen i retorik från Uppsala universitet, utbildning som skådespelare från scenskolorna Skara skolscen och Teaterhuset, samt examen från Teknikhögskolan i agil projektledning.

Nu arbetar jag som projektledare och agil coach inom IT-branschen.

Vill du veta mer om mig som person?

Född och uppvuxen i Stockholm men bor numera i underbara Uppsala. Jag älskar kommunikation, relationer, teamutveckling och ledarskap. Att stå på scen är något jag älskar, vare sig det gäller att hålla ett föredrag i affärssyfte eller att sjunga vid festliga tillfällen på fritiden.


På ProPitch ”tips & råd” skriver jag om kommunikation, retorik och enreprenörskap. Spana in tipsen här!

Förutom ProPitch driver jag även bloggen och Podcasten Bra Bättre Agil, som fokuserar på det agila synsättet, agila metoder, teamutveckling och ledarskap. Vad är agil? Här ger jag en introduktion till ämnet!

”The only way to do great work is to love what you do.”Steve Jobs

ProPitch i media


  • SVT

    Retorikträning med Not Alone UF. Titta här!

  • UNT (Upsala Nya Tidning)

    Startade eget som 20-åring. Läs intervjun!

  • UNT24

    Tips när du videobloggar. Gäst i tv-programmet Helgkajjan. Titta här!