Skriv och marknadsför din bok – intervju med Veronica Grönte

Skriv och marknadsför din bok

Har du författardrömmar och vill skriva och marknadsföra din egen bok? Jag intervjuar Veronica Grönte, författare, pedagog och skrivkursledare, som har ägnat stor del av sitt liv åt kreativt skrivande. Som expert på ämnet delar Veronica med sig av sina bästa tips på hur du ska gå till väga för att starta upp ditt bokprojekt, lära dig att skriva kreativt, och om hur du kan peppa dig själv att gå vidare om du kör fast!

Mitt i intervjun sker ett rollbyte då Veronica frågar mig om vad som är bra att tänka på när det gäller marknadsföring och att pitcha dig själv och din bok på bästa sätt! När, hur och vad ska du göra?

Hållpunkter

Några hållpunkter ur den fullspäckade intervjun kommer här:

00.40 Vem är Veronica Grönte?

01.10 Varför är Linas och Veronicas samarbete så självklart?

01.50 Hur lär du dig kreativt skrivande?

02.30 Släpp prestationskraven!

03.15 Hur startar du ditt bokprojekt?

05.30 Hur vet du om du är på rätt väg?

07.20 3 viktiga tips för att du ska lyckas med ditt skrivande

11.00 Undvik vanliga misstag i ditt författarskap!

14.00 Fler möjligheter att publicera själv

14.30 Kört fast i ditt kreativa skrivande?

15.30 Rollbyte! Veronica intervjuar mig om att marknadsföra både dig själv och din bok.

22.00 Hur lång tid tar det att bygga upp läsares förtroende?

23.15 De bästa marknadsföringstipsen!

25.40 Ge inte upp även om det går trögt!

27.30 Sammanfattning! Vi kokar ner våra absolut viktigaste punkter som du bara måste ha  med dig när du startar ditt bokprojekt!

 

Har du stora författardrömmar, är det tydligt att det i många fall handlar om att kasta sig ut på okänd mark och våga! Ha ett tydligt budskap i ditt skrivande och ett mål att sträva mot. Vad vill du att boken ska resultera i? Varför skriver du och vilka är dina läsare? Vet du detta så har du kommit en bra bit på väg. Det viktigaste kanske ändå är att du tror på dig själv och det du skriver? Som Veronica säger: ”Skriv från hjärtat!”

Kom även ihåg att ge dig själv beröm och var stolt över vad du faktiskt har åstadkommit även om din kreativitet och inspiration tagit tillfällig semester!

Hur tänker du?

Vad är dina erfarenheter av att skriva och publicera en bok? Har du länge haft författardrömmar? Kommentera gärna och dela med dig av dina upplevelser, tips och kanske uppmuntrande ord till dem som står i startgroparna inför ett eget bokprojekt!

 

Är du mer intresserad om hur du skriver och marknadsför din bok, gå min och Veronicas helgkurs som går av stapeln 19-20:e november i Stockholm! Det är begränsat antal platser så anmäl dig redan idag!

 

Gillar du inlägget?
Se till att dela det vidare till en vän!

Allt gott,
Lina

Dela inlägget!
Sharing is caring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *