Våga ta plats – självsäker kommunikation

Den så kallade jantelagen som säger att du inte ska tro att du är något, kan du slänga i väggen. För att kommunicera slagkraftigt behöver du vara självsäker, och våga ta plats. I videon berättar jag hur du ändrar tankesätt och tar mer plats.

Kolla in bloggvideon!

När du säger att du är bra och när vi vågar ta plats så är det lättare att få genomslag i sin kommunikation än om du ursäktar och förminska dig själv

Här är en sammanfattning av videon och tips på hur du kan kommunicera självsäkert.

Använd rösten

Tala med klar stämma och tydlig volym. Minskar du din egen röstvolym kan det uppfattas som att det du säger inte är så viktigt. Låt din röst höras så att din omgivning kan ta in det du säger.

Agera med ett självsäkert kroppsspråk

Kroppsspråket hur vi står, sitter och rör oss, påverkar vad andra tycker och tänker om dig. Men det kan även påverka dig själv. Flera forskare har visat att krökta hållningar och poser, till skillnad från upprätta hållningar, framkallar mer depressiva känslor. Därför bör du börja lägga extra uppmärksamhet på du faktiskt står och för dig.

Inta en positiv mental inställning

Du spelar roll. Det du säger spelar roll. Våga synas, våga ta plats. Det som du tänker om dig själv påverkar även hur du agerar. Tro på att du är värd att lyssnas på, du har något intressant att säga. Om du tror på dig själv och det du kommunicerar är det större chans att andra också gör det.

Öva

Tänk på en situation där du senast kände dig självsäker, nöjd och stolt. Se den tydligt framför sig, vad du gjorde och hur det kändes. Hur agerade du med ditt kroppsspråk? Ta vara på alla de goda sakerna som du gör i ett läge när du är självsäker och ta med dig dem in i nya situationer.

Take babysteps

  1. Förändring kommer inte över en natt men tänk på att:
    Använda rösten
  2. Agera med självsäkert kroppsspråk
  3. Ha en positiv mental inställning
  4. Öva på att vara i känslan av självsäkerhet och bli uppmärksam på hur du agerar i ditt kroppsspråk när du är eller tänker tillbaka på den känslan.

Ta ett steg i sänder och börja med att applicera ett av dessa råd nu på en gång.
Lycka till med tipsen!

Gillar du inlägget, dela gärna till vänner och bekanta och kom ihåg att kommenter inlägget. Jag vill gärna ha en dialog och jag vill veta hur du agerar i ditt kroppsspråk i en självsäker situation. Kommentera i kommentarsfältet.

Tills vi ses igen, ha det fint!

Allt gott,
Lina

 

Dela inlägget!
Sharing is caring!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *